Skip to content

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 100 €

Splošni pogoji poslovanja

Pri uporabi spletne trgovine https://www.zlatarstvo-toni.si/ veljajo spodaj navedeni pogoji uporabe in poslovanja. Spletno stran uporabljajte le, če se s pogoji poslovanja strinjate. Pogoji poslovanja v nobenem primeru ne vplivajo na vaše potrošniške pravice, temveč so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Z registracijo obiskovalec postane uporabnik spletne trgovine in pridobi pravico do nakupa.

Podatki o trgovcu in ponudniku:

Lastnik spletne trgovine ZLATARSTVO-TONI.SI je:

ZLATARSTVO ANTON TOMA S.P.   

Obala 14, 6320 PORTOROŽ
Tel.: +386 (0) 5/7265-530
Tel.: +386 (0) 41/541-998
email: toni@zlatarstvo-toni.si

Kontakt je možen tudi preko spletnega obrazca.

TRR DELAVSKA HRANILNICA d.d.: SI56610000012957995

Matična številka:  3073866000

ID št. za DDV: SI93277750

Naročanje in dostava

Postopek nakupa

 1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 2. Naročilo potrjeno: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba izjemoma zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga.
 3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem preko e-maila toni@zlatarstvo-toni.si obvestiti. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljke kupec ne more zavrniti dostavni službi.

Pred končno oddajo spletnega naročila ima uporabnik možnost pregledati, spreminjati ali dopolniti naročilo, ustrezno popraviti podatke, kakor tudi preklicati vse vnešene podatke.

Dostava

Naročene izdelke hitro, varno in zanesljivo dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Stroški pošiljanja na območju Slovenije so brezplačni. Za ostale države stroški pošiljanja znašajo skladno s cenikom Pošte Slovenije. O morebitnih dodatnih stroških dostave boste obveščeni pred pošiljanjem naročenih izdelkov.
Naročene izdelke iz zaloge vam bomo poslali v 2-3 dneh, vendar najkasneje v roku osmih (8) dni v času letnih dopustov, po prejemu naročila. Izjema je nakit po naročilu, kateri ima že določen rok izdelave (14 dni).                              

Embalaža

Naročeno blago, v skupni teži do 500g, pošiljamo v obloženih pisemskih ovojnicah.

Plačilo

Trenutno so na voljo naslednji načini plačil:

 • po povzetju – z gotovino ob prevzemu blaga (ob prevzemu pošiljke brez dodatnih stroškov) Pošti Slovenije
 • po predračunu – plačilo na transakcijski račun našega podjetja po položnici ali preko spletne banke
 • osebni prevzem blaga na sedežu podjetja, pri čemer lahko plačate z gotovino ali plačilno kartico
 • Diners plačilna kartica
 • preko PayPal-a

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema računa. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vračilo/menjava blaga, naročila (pogodbe)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov toni@zlatarstvo-toni.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Blago lahko vrnete na 2 načina in sicer: blago pošljete po pošti s priloženo dokumentacijo oziroma se oglasite v naši zlatarni v Portorožu.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, ne nošeno  in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca, zato ga prosim navedite hkrati z dopisom o odstopu.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru odstopa od pogodbe ima uporabnik pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov in stroškov provizije, ki jo zaračunava dostavljalec blaga ob izročitvi blaga npr. strošek Pošte ob plačilu po povzetju.

Vračilo izdelka je mogoče le v primeru izdelkov na zalogi. V kolikor je bil izdelek narejen po naročilu (npr. poročni prstan),  vračilo ni mogoče.

Za izdelek na zalogi je mogoča tudi menjava blaga, za izdelek enake ali višje vrednosti. Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov toni@zlatarstvo-toni.si, o želeni menjavi blaga, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Izdelek je mogoče zamenjati le enkrat.

Potne stroške nastale zaradi menjave blaga krije v celoti ponudnik.

Poldragi kamni in kristali so v naravni obliki in lahko odstopajo po videzu, teži in velikosti od izdelka na sliki oz. specifikacij ob izdelku, razen če je pri posameznemu izdelku navedeno, da gre za dejansko sliko izdelka, zato takšnih izdelkov ne menjamo.

Shranjevanje pogodb

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani podatke vseh obiskovalcev Zlatarstvo.toni.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov).

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim osebam, razen če tako zahteva zakon.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Odpoved naročila

Naročilo lahko prekličete kadarkoli do dne, ko naročilo odpremimo. Na dan odpreme boste tudi obveščeni preko e-pošte.
Naročilo lahko prekličete preko e-pošte, spletne strani www.zlatarstvo-toni.si  preko kontaktnega obrazca.  V primeru, da smo blago že odposlali vas prosimo, da upoštevate navodila v razdelku ‘Vračilo blaga’.

Veljavnost ponudbe, cene

Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine.  

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene v spletni trgovini  so z vključenim 22 % ddv, oziroma je ta podatek izrecno naveden.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Čakam na obdelavo, in kasneje še naročilo odpremljeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudba velja do razprodaje zalog oziroma do preklica.

Drugi pogoji, stroški povezani z uporabo komunikacijskega sredstva

Stroški komunikacijsega sredstva pri obisku naše spletne trgovine se ne razlikujejo od običajne tarife, ki jo plačujete za uporabo internetnih storitev pri vašem izbranem ponudniku.

Zasebnost in varnost

Spletna trgovina https://www.zlatarstvo-toni.si/  zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa.
Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani https://www.zlatarstvo-toni.si/, v celoti ostali v lasti Zlatarstva Toni, ki je upravljalec spletne trgovine https://www.zlatarstvo-toni.si/
Vaši osebni podatki bodo služili izključno potrebam izvedbe in dostave naročila ter obveščanja o novostih preko e-pošte.

Če imate kakršnokoli vprašanje glede varovanja podatkov, nas kontaktirajte.

Dostopnost informacij po Zakonu o elektronskem poslovanju na trgu

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.